Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Αυγούστου ο ΕΟΣ Αγρινίου διοργανώνει πεζοπορία στο ποταμό Αχέροντα.

Ο Αχέροντας ποταμός με τα κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά του συνδέεται με την μυθολογία, την ιστορία και την λαογραφία της περιοχής. Είναι ποταμός της Ηπείρου και διασχίζει τους νομούς Πρεβέζης, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Σύμφωνα με την μυθολογία η πεδιάδα του Αχέροντα ήταν ο τόπος που κατοικούσαν οι ψυχές των νεκρών και μέσω του ποταμού ο Χάροντας μετέφερε τις ψυχές των νεκρών στην Αχερουσία λίμνη.

Είναι μια ιδιαίτερα όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδρομή και απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Θα δημιουργηθούν 2 ομάδες.

Η ομάδα Α’ θα κάνει μια μικρής έκτασης και ολιγόωρη πορεία από το χωριό Γλυκί ως τις πρώτες βάθρες του ποταμού με περπάτημα μέσα στο ποτάμι και μπάνιο για τους πιο τολμηρούς.

Η ομάδα Β’ θα ξεκινήσει από ψηλά, από τις πηγές του Αχέροντα και θα διασχίσει όλο τον ποταμό Αχέροντα. Είναι μια πορεία μέτριας δυσκολίας η οποία έγκειται στο μήκος της και στο γεγονός ότι σε κάποια σημεία θα πρέπει να κολυμπήσει, είναι όμως εξαιρετικής ομορφιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες καθημερινά και ώρα 21.00 – 22.00 στα γραφεία του συλλόγου Γ. Ρίτσου 25 και στα εξής τηλέφωνα:

Στθερό:2641058443

καθώς και στο τηλέφωνο 69477220731 Νταούλης Βας.