Το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου οργανώνουμε εκδρομή στα Ζαγοροχώρια με διάσχιση του μοναδικού φαραγγιού του Βίκου. Η αναχώρηση θα γίνει το πρωϊ του Σαββάτου με λεωφορεία και προορισμό το Μονοδένδρι όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το Σάββατο το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε κάποιες από τις περίφημες "σκάλες" (μονοπάτια) του Ζαγοριού όπως η "Κήποι - Κουκούλι" και η "Σκάλα της Βίτσας". Την Κυριακή το πρωϊ η ορειβατική μας ομάδα θα πραγματοποιήσει τη διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου, από το Μονοδένδρι μέχρι το Μικρό Πάπιγκο διάρκειας 6-7 ωρών. Οι υπόλοιποι θα μεταβούν με το λεωφορείο στην Αρίστη όπου θα περιηγηθούν στη γύρω περιοχή και στον ποταμό Βοϊδομάτη, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διάσχισης θα συγκεντρωθούμε και θα επιστρέψουμε όλοι μαζί στο Αγρίνιο.

vikos1370660

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε την τοπική εξόρμηση στο Παναιτωλικό που αναβλήθηκε λόγω καύσωνα τον Ιούλιο. Αναχώρηση στις 7 το πρωί με αυτοκίνητα από τα τρένα και προορισμό τα Σιτόμενα. Από εκεί, θα ανεβούμε στην κορυφή Γερακούλα μέσω ωραίου μονοπατιού που πρόσφατα συντηρήθηκε από τοπικούς φορείς. Θα ακολουθήσει φαγητό στο χωριό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6947220731 (Νταούλης Βασίλης).

Pan gerakoula

Την Κυριακή 23 Ιουλίου θα πραγματοποιήσουμε μια τοπική εξόρμηση στο Παναιτωλικό μας. Αναχώρηση στις 7 το πρωί με αυτοκίνητα από τα τρένα και προορισμό τα Σιτόμενα. Από εκεί, θα ανεβούμε στην κορυφή Γερακούλα μέσω ωραίου μονοπατιού που πρόσφατα συντηρήθηκε από τοπικούς φορείς. Θα ακολουθήσει φαγητό στο χωριό.

Αναβολή λόγω καιρού

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6947220731 (Νταούλης Βασίλης).

Pan gerakoula

Στις 26-27/8, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου ο ΕΟΣ Αγρινίου θα βρεθεί στο καταπράσινο νησάκι του Ιονίου , "τον επίγειο παράδεισο", στον Κάλαμο. Το Σάββατο θα περπατήσουμε απ' τον χώρο κατασκήνωσης μέχρι τη θέση "Κεφάλι ή Πόρτο Λεόνε". Την Κυριακή μια ομάδα θα ανέβει κορυφή και μια ομάδα θα περπατήσει μια πανέμορφη διαδρομή από τον Κάλαμο μέχρι την Επισκοπή. Η αναχώρηση με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα θα γίνει το Σάββατο στις 8:30 πμ από τα τρένα. Επιστροφή στις 8:30 μμ την Κυριακή. Η διαμονή θα γίνει σε καταλύματα στο νησί ή σε σκηνές στην παραλία του νησιού "Αγραπιδιά".

Για δηλώσεις συμμετοχής στον Χρήστο Μαρίφογλου, τηλέφωνο 6938678295.

kalamos 659619 n

Μετά την επιτυχημένη μας εξόρμηση πέρυσι τέτοια εποχή, οργανώνουμε ξανά εκδρομή στο Ανατολικό Ζαγόρι, όπου θα πραγματοποιήσουμε την περίφημη διάσχιση Σαμαρίνα - Δίστρατο - Βοβούσα, μια από τις ομορφότερες διαδρομές στην Ελλάδα.

Η αναχώρησή μας θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 6 το πρωί με λεωφορείο από τα τρένα, με προορισμό αρχικά τη Σαμαρίνα (το θεωρούμενο ψηλότερο χωριό της χώρας) απ΄όπου θα ξεκινήσει το 1ο μέρος της διάσχισης. Η Α' ομάδα θα κάνει τη διαδρομή Σαμαρίνα - Δίστρατο διάρκειας 6-7 ωρών ενώ η Β' ομάδα θα πεζοπορήσει στη γύρω περιοχή. Θα διανυκτερεύσουμε σε δωμάτια στο Δίστρατο και  την επόμενη μέρα η Α' ομάδα θα κάνει το 2ο μέρος της διάσχισης, Δίστρατο - Βοβούσα (επίσης 6-7 ώρες περίπου) ενώ η Β' ομάδα θα μεταβεί με το λεωφορείο στη Βοβούσα, όπου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα. Αφού συγκεντρωθούμε όλοι στη Βοβούσα, θα επιστρέψουμε το βράδυ της Κυριακής στο Αγρίνιο.

Η διάσχιση που θα πραγματοποιήσουμε έχει συνολικό μήκος περίπου 30 χλμ, είναι μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 και χαρακτηρίζεται από απίστευτη ομορφιά, σε δασωμένο κυρίως πεδίο στην καρδιά της Πίνδου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας και στο τηλέφωνο 6947220731.

1018

Go to top