Την περασμένη Κυριακή 28 Απριλίου, 6 ορειβάτες μας πραγματοποίησαν εξόρμηση στον Παρνασσό. Μια δυνατή εμπειρία, με εκκίνηση από τη θέση Μάννα πάνω από την Αράχωβα, πέρασμα από τα εντυπωσιακά βράχια και τα Χαμπίμπια, ανάβαση στις κορφές Τσάρκος (2416μ) και Λιάκουρα (2456 μ), επιστροφή από την Σιδηρόπορτα κάτω στην Αγία Κυριακή και τη Μάννα, ολοκληρώνοντας έτσι μια εντυπωσιακή κυκλική διάσχιση εννέα ωρών. Αέρας δυνατός και κρύος, χιόνι λίγο μόνο σε κάτι βορινές πλαγιές και δέος μέγα, για τους πέτρινους γίγαντες που φυλάνε το βουνό.

Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοδουλάκης, Τάκης Καραμήτσος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleriafc4168d5ba

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου η καθιερωμένη διαδρομή Μαχά, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Παλιοί και νέοι φίλοι του συλλόγου, ανέβηκαν και φέτος στην ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού, τον Κατελάνο. Και του χρόνου ψηλά!

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleria49bf7e8dfd

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου κάναμε την εκδρομή μας στα Τζουμέρκα με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Η ορειβατική μας ομάδα πραγματοποίησε 8ωρη διάσχιση από τον Καταρράκτη μέχρι τα Θεοδώριανα με ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή, το Καταφίδι (2.393 μ.) Στην κορυφή, που απαιτούσε χειμερινό εξοπλισμό και εμπειρία σε τέτοιου είδους καταστάσεις, ανέβηκαν 15 άτομα. Οι υπόλοιποι φίλοι μας που δεν ακολούθησαν στα δύσκολα, περπάτησαν για 3 ώρες στο πανέμορφο μονοπάτι της Βίδρας.

Φωτογραφίες: Μακροζαχόπουλος - Καραμήτσος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleriaa388bc5be3

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, κάναμε την προγραμματισμένη εξόρμησή μας στην κορυφή Τριανταφυλλιά του Παναιτωλικού όρους, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Η ανάβαση έγινε από το μονοπάτι που κατευθύνεται προς την Ιερά Μονή Προυσού, κοντά στο Αργυρό Πηγάδι, το όμορφο χωριό του ορεινού Θέρμου.

Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοδουλάκης

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleria105eba8207

Το Σαβατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου, εξορμήσαμε στο Καρπενήσι προκειμένου να ανεβούμε στην ψηλότερη κορυφή της Ευρυτανίας, το Βελούχι. Με τσουχτερό κρύο (-7 στο σημείο εκκίνησης στα 1840 μ.) και τρομερό αέρα που πάγωνε τα πάντα, 11 ορειβάτες έφτασαν στην κορυφή του Βελουχιού στα 2315 μ. ενώ 3 ακόμα ανέβηκαν στο γειτονικό Συμπεθερικό.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2024#sigProGalleriacd8ac3e2c6

Go to top