Με χειμερινές συνθήκες και μεγάλο ψύχος, 10 ορειβάτες μας κατάφεραν την Κυριακή 17/12 να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή των Βαρδουσίων, τον Κόρακα (2495 μ.) Είχε προηγηθεί διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ, στα 2000 μ.

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria2088e5da3e

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου, ο σύλλογός μας πραγματοποίησε μια πάρα πολλή επιτυχημένη εξόρμηση στα Ζαγοροχώρια με συμμετοχή 70 περίπου ατόμων! Η διαμονή μας έγινε στο γραφικό Μονοδένδρι, αφού πρώτα περπατήσαμε στα γύρω χωριά στη διαδρομή Γεφύρι Κόκκορη - Κουκούλι - Βίτσα - γεφύρι Μίσιου - Μονοδένδρι. Την Κυριακή το πρωί, 60 σχεδόν άτομα πραγματοποιήσαμε τη διάσχιση του περίφημου φαραγγιού του Βίκου, από το Μονοδένδρι μέχρι το χωριό Βίκος, απολαμβάνοντας μοναδικές εικόνες. Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria99d235fec8

 

 

Την προηγούμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΣ Αγρινίου επισκέφτηκε τα Σιτόμενα, μετά από πρόσκληση του τοπικού συλλόγου. 40 άτομα περπατήσαμε στα μονοπάτια του χωριού προς την κορυφή Γερακούλα του Παναιτωλικού σε μια πανέμορφη διαδρομή και στη συνέχεια ακολούθησε φαγητό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιτομένων για την αξιόλογη δουλειά και φιλοξενία τους!

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κάρρα

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria47ce149cd7

Το τετραήμερο 2-5 Ιουνίου ο σύλλογός μας πραγματοποίησε την ετήσια εξόρμησή του για του Αγίου Πνεύματος, με προορισμό τη Βουλγαρία και την οροσειρά της Ρίλα. Η αναχώρηση έγινε το πρωί της Παρασκευής και αφού περάσαμε τα σύνορα στον Προμαχώνα κατευθυνθήκαμε προς το Σαντάνσκι, την πόλη με το ηπιότερο κλίμα σε όλη τη χώρα και δημοφιλή προορισμό μεταξύ των Ελλήνων. Μετά τη στάση μας αυτή, συνεχίσαμε με προορισμό την πόλη Σάμοκοβ στους πρόποδες της Ρίλα και το γειτονικό θέρετρο του Μπόροβετς όπου και θα μέναμε αυτές τις μέρες. Την επόμενη μέρα πήγαμε προς τα δυτικά της οροσειράς στις περίφημες 7 λίμνες, που βρίσκονται σε υψόμετρο από 2100 έως 2500 μέτρα. Εκεί κάναμε μια κυκλική διαδρομή 3 περίπου ωρών στην οποία περάσαμε 5 από αυτές τις αλπικές λίμνες, όλες πολύ εντυπωσιακές και λίγο ή πολύ παγωμένες ανάλογα με το υψόμετρό τους. Επιστρέψαμε στο λεωφορείο με βροχή, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και το βράδυ επισκεφτήκαμε τη γειτονική μας πόλη του Σάμοκοβ με τα όμορφα και προσεγμένα πάρκα. Την Κυριακή ήταν η μέρα της ανάβασης στην ψηλότερη κορυφή της Ρίλα, την Μουσαλά. Οι συνθήκες όμως ήταν δύσκολες με άστατο καιρό ενώ ψηλά στο βουνό υπήρχε ακόμα πολύ χιόνι, οπότε μόλις 10 άτομα ξεκίνησαν τελικά το πρωί για την 12ωρη ανάβαση. Από αυτούς τρεις πάτησαν στην κορυφή στα 2925 μέτρα, αφού στο τελευταίο κομμάτι απαιτούνταν εξειδικευμένος χειμερινός εξοπλισμός. Οι υπόλοιποι που δεν συμμετείχαμε στην ορειβατική διαδρομή πήγαμε εκδρομή στη Φιλιππούπολη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και περιηγηθήκαμε στην παλιά πόλη με τη βοήθεια του ξεναγού μας του Ευγένιου που μας έδωσε πολλές πληροφορίες για την περιοχή και γενικά για τη ζωή στη χώρα. Την τελευταία μέρα, συνδυάσαμε την επιστροφή μας στην Ελλάδα με επίσκεψη στην εντυπωσιακή μονή της Ρίλα, την μεγαλύτερη και ιστορικότερη στη Βουλγαρία. Στη συνέχεια κάναμε μια τελευταία στάση στο γραφικό Μέλνικ πριν περάσουμε τα σύνορα και πάρουμε το δρόμο για το Αγρίνιο.

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria960d092024

Την Κυριακή 14 Μαΐου ο σύλλογος μας με 40 μέλη του έκανε την προγραμματισμένη εκδρομή στην Περίστα. Εκεί μας υποδέχτηκαν οι φίλοι μας Γιάννης Τσουγκράνης και Ανδρέας Κεφαλας και αφού μας κέρασαν σάντουιτς, χυμούς και νερά μας συνόδεψαν σε ένα μονοπάτι που οδηγούσε στο απέναντι χωριό τον Πέρκο. Μετά από περίπου 3 ώρες πορείας επιστρέψαμε στην Περίστα και φάγαμε στην ταβέρνα του Μήτσου Πελεκη. Ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους για την φιλοξενία

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria6816b78c9b

Go to top