Την Κυριακή 14 Μαΐου ο σύλλογος μας με 40 μέλη του έκανε την προγραμματισμένη εκδρομή στην Περίστα. Εκεί μας υποδέχτηκαν οι φίλοι μας Γιάννης Τσουγκράνης και Ανδρέας Κεφαλας και αφού μας κέρασαν σάντουιτς, χυμούς και νερά μας συνόδεψαν σε ένα μονοπάτι που οδηγούσε στο απέναντι χωριό τον Πέρκο. Μετά από περίπου 3 ώρες πορείας επιστρέψαμε στην Περίστα και φάγαμε στην ταβέρνα του Μήτσου Πελεκη. Ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους για την φιλοξενία

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria6816b78c9b

Την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μας ανάβαση στην κορυφή του Παναιτωλικού, στη μνήμη του παλιού μας προέδρου Γιάννη Μαχά. Αρκετοί φίλοι έδωσαν και φέτος το παρόν, με 15 από αυτούς να φτάνουν μέχρι τα 1924 μέτρα του Κατελάνου.

Φωτογραφίες: Βασίλης Βλάχος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria256b31bc4b

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 7 φίλοι του συλλόγου μας πραγματοποίησαν εξόρμηση στα Άγραφα. Η μετακίνηση έγινε το Σάββατο με ΙΧ μέχρι την Γρανίτσα Ευρυτανίας όπου οι 5 έμειναν σε ξενοδοχείο, ενώ οι 2 συνέχισαν την ίδια μέρα μέχρι την τοποθεσία Γούπατα στα 1750 μ. όπου έμειναν σε σκηνή. Την Κυριακή έγινε η απόπειρα ανάβασης στην κορυφή Φτέρη με καλό καιρό αλλά χειμερινές συνθήκες στο πεδίο. Η ποιότητα και ποσότητα του χιονιού και η πολύωρη ανάβαση δεν επέτρεψαν την προσέγγιση της κορυφής αφού οι συνθήκες ήταν επικίνδυνες και ο χρόνος πίεζε. Μέλη της ομάδας έφτασαν μέχρι το διάσελο μεταξύ Φτέρης και Λιάκουρας και επέστρεψαν πίσω, μετά από 7 ώρες στο βουνό. Ένα πέπλο σύννεφου κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του ορίζοντα με τις κορυφές των βουνών να ξεχωρίζουν, χαρίζοντάς μας μοναδικές εικόνες. Ακολούθησε καφές και ξεκούραση στο Λιθοχώρι και επιστροφή στο Αγρίνιο.

Κείμενο - φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria7169b9ac8f

Με υπέροχο καιρό, κόψαμε σήμερα Κυριακή 12/2 την πίτα για το 2023 στο καταφύγιό μας στο Παναιτωλικό. Στην εκδήλωση βραβεύτηκε και ο βετεράνος ορειβάτης και παλιός πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Κιτσόπουλος ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή των Βαρδουσίων στα 92 του. Καλή χρονιά και καλές αναβάσεις!

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria4bf9800419

Μια υπέροχη εκδρομή στον Μπούμστο, απόλαυσαν χτες 31 φίλοι-ες, λάτρεις του βουνού και της φύσης, γενικότερα.
Σημείο συνάντησης ορίστηκε αρχικά η πλατεία του γειτονικού χωριού Κομπωτη και από κει με την βοήθεια αυτοκινούμενων μέσων προωθηθηκαν για 3 Χιλ ως τα πρανή του βουνού, για εξοικονόμηση χρόνου. Η πεζοπορική ανάβαση ξεκίνησε από την ανατολική πλευρά του βουνού, γύρω στις 9 το πρωι. Την ομάδα πλαισίωναν "αντιπρόσωποι" όλων των ηλικιών, αλλά τις εντυπώσεις κερδισε το "νέο αίμα", τα λιλιπούτεια πλασματακια , 10-12 ετών! Όλοι και όλες, ήταν εφοδιασμένοι με "σακίδιο μιας ημέρας" κλπ εξοπλισμό.
Οι υπέροχες καιρικές συνθήκες οι ήχοι πουλιών, οι ευωδιαστές μυρωδιές φυτών και τα χρώματα τριγυρω, "αντάμειψαν" τις αισθήσεις και την προσπάθεια όλων, στο μέγιστο βαθμό. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, υπό τις οδηγίες του αρχηγού, υπήρχαν στάσεις για ξεκούραση, ανασυγκροτηση δυνάμεων και τοπογραφική-γεωγραφική ενημέρωση. Η ορατότητα ήταν διαυγέστατη, από τα κοντινά μας χωριά μέχρι και το Παναχαϊκό Όρος, τα χιονισμένα Τζουμέρκα, την Τύμφη, τον Λάκμο, τις εκβολές του Αχελώου, τον Μυτικα και τα γειτονικά νησάκια του, Εχινάδες Νήσοι (...) και το μάτι εφτασε μέχρι την Λευκάδα και την Κερκυρα!

Κείμενο - φωτογραφίες: Παναγιώτης Μαλτέζος

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2023#sigProGalleria2fe92a3210

Go to top