Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της πρωτομαγιάς η καθιερωμένη "διαδρομή Μαχά" που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη μνήμη του παλιού προέδρου μας, Γιάννη Μαχά. Πάνω από 30 άτομα ξεκινήσαμε το πρωί της Κυριακής από το Ζελίχοβο (Αγία Παρασκευή) για την κυκλική διαδρομή που περνάει από τις 3 βρύσες, ανεβαίνει για την ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού τον Κατελάνο (1924 μ) και συνεχίζει για την επιστροφή παράλληλα στο Ζελιχόρεμα με τους υπέροχους καταρράκτες. 24 άτομα πατήσαμε στην κορυφή όπου το χιόνι ήταν λιγοστό, σε μια πολύ επιτυχημένη εξόρμηση με αρκετό νέο κόσμο στο βουνό.

Κείμενο - φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2022#sigProGalleria3681a05f5d

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, πραγματοποιήσαμε ανάβαση στον Άννινο Παναιτωλικού, από την Κόνισκα. Οι έντονες χιονοπτώσεις του Μαρτίου δημιούργησαν ένα καθαρά χειμερινό σκηνικό με άφθονο παγωμένο χιόνι στο βουνό. Συνολικά 21 άτομα έφτασαν στην κορυφή, ενώ οι υπόλοιποι εκδρομείς μας κινήθηκαν σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κάρρα

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2022#sigProGalleria4342a86b38

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε μια όμορφη εκδρομή στην Κόνιτσα και την γύρω περιοχή. Μετά από στάσεις στα Γιάννενα και στο παραδοσιακό γεφύρι της Κλειδωνιάς φτάσαμε στην Κόνιτσα γύρω στις 3 και τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος και το βράδυ συγκεντρωθήκαμε για φαγητό και διασκέδαση. Την επόμενη μέρα η ορειβατική μας ομάδα, αποτελούμενη από 26 άτομα, επιχείρησε να ανέβει στην κορυφή της Τραπεζίτσας (2.024 μ) σε μια υπέροχη διαδρομή στο χιονισμένο δάσος. Δυστυχώς το μονοπάτι σε κάποιο σημείο ψηλά ήταν κομμένο και η διέλευση ήταν αδύνατη. Προσπαθήσαμε να παρακάμψουμε το πρόβλημα, βάζοντας και σχοινί για να ανεβούμε στην πλαγιά αλλά το χιόνι ήταν αρκετά παγωμένο και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια, αφού φτάσαμε 200 μέτρα από την κορυφή. Οι υπόλοιποι φίλοι μας απόλαυσαν την διαδρομή από την Κόνιτσα προς την μονή Στομίου.

Κείμενο - φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2022#sigProGalleriae5eac9afcf

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, ο σύλλογός μας πραγματοποίησε την πρώτη του ορειβασία για το 2022, στην κορυφή Τσόκα του Παναιτωλικού. Η προσέγγιση έγινε από τον Ψηλόβραχο, και συγκεκριμένα τον οικισμό της Αγίας Τριάδας, όπου φτάσαμε με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα. Από εκεί κινηθήκαμε για 50 λεπτά σε παλιό χωματόδρομο, ώσπου φτάσαμε στο σημείο κάτω από την κορυφή όπου αρχίζει η κυρίως ανάβαση στο βουνό. Ο καιρός μας έκανε τη χάρη και δεν έβρεξε, και η θέα στη λίμνη Κρεμαστών και στα γύρω βουνά ήταν μαγευτική! Μείναμε περίπου μισή ώρα στην κορυφή και μετά επιστρέψαμε από την ίδια διαδρομή, 5μιση περίπου ώρες αφού ξεκινήσαμε.

Κείμενο - φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2022#sigProGalleria493a4872eb

Go to top