Το Σαββατοκύριακο 6-7 Νοεμβρίου, πραγματοποιήσαμε απόδραση στην υπέροχη Βάλια Κάλντα με μεγάλη συμμετοχή 65 ατόμων! Πρωί του Σαββάτου αναχωρήσαμε από το Αγρίνιο και μετά από μικρή στάση στα Γιάννενα, συνεχίσαμε για ανατολικό Ζαγόρι. Στη συνέχεια περάσαμε από το Γρεβενίτι όπου επισκεφτήκαμε και την γειτονική "λίμνη με τα νούφαρα" και τέλος καταλήξαμε στη Βοβούσα. Διανυκτερεύσαμε στο πανέμορφο αυτό χωριό που το χωρίζει στη μέση ο Αώος και βρίσκεται στην είσοδο της περίφημης Βάλια Κάλντα, του Εθνικού Δρυμού Πίνδου. Την επόμενη μέρα, η ορειβατική μας ομάδα 25 ατόμων πραγματοποίησε μια μεγάλη διάσχιση 10 ωρών από την Βοβούσα στο Αρκουδόρεμα, στις λίμνες Φλέγγα, στην κορυφή Φλέγγα (2.159 μ) και τέλος στο καταφύγιο Μαυροβουνίου και στον δρόμο που οδηγεί στη λίμνη πηγών Αώου, όπου μας περισυνέλεξε το λεωφορείο. Οι υπόλοιποι φίλοι έκαναν μια πιο κοντινή διαδρομή από την Βοβούσα προς τον Αώο και το Αρκουδόρεμα με επιστροφή ξανά στο χωριό. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία γεμάτη από εικόνες της φθινοπωρινής φύσης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleria627c458ce8

Ο σύλλογός μας, πραγματοποίησε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη μια πολύ όμορφη εξόρμηση στα Τζουμέρκα και στις βουνοκορφές του Λάκμου. Η αναχώρηση έγινε το πρωί του Σαββάτου με δύο μικρά λεωφορεία και μετά από μικρές στάσεις στη Φιλιππιάδα και στο ανακατασκευασμένο γεφύρι της Πλάκας συνεχίσαμε με βόλτα στα Πράμαντα. Στη συνέχεια περάσαμε από την εντυπωσιακή μονή Κηπίνας και καταλήξαμε στις Καλαρρύτες όπου και διανυκτερεύσαμε.

Την επόμενη μέρα, η κυρίως ορειβατική μας ομάδα αποτελούμενη από 21 άτομα μεταφέρθηκε στο πέρασμα του Μπάρου (ο ψηλότερος ασφάλτινος δρόμος της Ελλάδας) και από εκεί διέσχισε την κορυφογραμμή του Λάκμου που χωρίζει την Ήπειρο από τη Θεσσαλία. Η ομάδα έφτασε πάνω από το Χαλίκι Ασπροποτάμου και κοντά στις πηγές της Βερλίγκας, πριν επιστρέψει από την ίδια διαδρομή συμπληρώνοντας 6μιση περίπου ώρες πορείας. Οι υπόλοιποι φίλοι μας περπάτησαν από τις Καλαρρύτες μέχρι τους πανέμορφους καταρράκτες της Κουιάσας με τον παλιό μύλο που λειτουργεί σαν καφέ. Το βράδυ της Κυριακής επιστρέψαμε στο Αγρίνιο και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εξόρμηση.

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleria6de3ad33b9

Μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης μας εκδρομής για τις 29 Αυγούστου, ο σύλλογός μας πραγματοποίησε την ημέρα αυτή εξόρμηση στον Τόρνο Ευρυτανίας με το Μικρό Πανταβρέχει. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την όμορφη αυτή απόδραση.

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleria7b56adf409

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου ο σύλλογός μας πραγματοποίησε εκδρομή στα Αλέστια Ευρυτανίας μετά από πρόσκληση των φορέων του χωριού για να περπατήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής. Φτάσαμε στο χωριό αργά το απόγευμα και αφού τακτοποιηθήκαμε σε σκηνές, περπατήσαμε μέχρι τους γειτονικούς καταρράκτες. Στη συνέχεια, ακολούθησε γλέντι στον αύλειο χώρο της «Κουκουμπέλας» (το παλιό σχολείο) το οποίο οργανώσε στην εντέλεια ο σύλλογος του χωριού.

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε μετά τις 7 με οχήματα για το σημείο έναρξης της 5ωρης διαδρομής που θα κάναμε, λίγο πιο κάτω από το διάσελο της Τσόκας. Το πρώτο τμήμα μας έβγαλε μετά από αρκετή ανηφόρα στη θέση «στου παπά το σπίτι» όπου υπήρχαν παλιά αλώνια και από εκεί και πέρα κινηθήκαμε ομαλά στην κορυφογραμμή βαδίζοντας μέσα σε υπέροχο δάσος με διάφορα ανοίγματα – λάκκες κατά διαστήματα. Πλησιάζοντας προς τον Κούτπα περάσαμε κάτω από την κορυφή Παλούκι, έπειτα βγήκαμε στο διάσελο απ’ όπου περνούσε το παλιό μονοπάτι Αλέστια – Σταυροχώρι και τέλος κινηθήκαμε κατηφορικά ώσπου να επιστρέψουμε στο χωριό, πλούσιοι σε όμορφες εικόνες. Ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο Αλεστίων για την άψογη φιλοξενία και ευχόμαστε να συνεχίσουν πάντα να προσφέρουν στον τόπο τους με την ίδια αγάπη.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleriaf4c7e85a06

Την περασμένη Κυριακή, τελευταία του Μαΐου, πραγματοποιήσαμε την πολύ όμορφη ανάβαση στον Αρδίνη της ορεινής Ναυπακτίας.
25 άτομα απολαύσαμε την διαδρομή και την θέα από την κορυφή του βουνού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε φαγοπότι στο περίφημο Χάνι του Λιόλιου.

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleria8d7e7671c6

ardinis03

Go to top