Μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης μας εκδρομής για τις 29 Αυγούστου, ο σύλλογός μας πραγματοποίησε την ημέρα αυτή εξόρμηση στον Τόρνο Ευρυτανίας με το Μικρό Πανταβρέχει. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την όμορφη αυτή απόδραση.

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleria7b56adf409

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου ο σύλλογός μας πραγματοποίησε εκδρομή στα Αλέστια Ευρυτανίας μετά από πρόσκληση των φορέων του χωριού για να περπατήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής. Φτάσαμε στο χωριό αργά το απόγευμα και αφού τακτοποιηθήκαμε σε σκηνές, περπατήσαμε μέχρι τους γειτονικούς καταρράκτες. Στη συνέχεια, ακολούθησε γλέντι στον αύλειο χώρο της «Κουκουμπέλας» (το παλιό σχολείο) το οποίο οργανώσε στην εντέλεια ο σύλλογος του χωριού.

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε μετά τις 7 με οχήματα για το σημείο έναρξης της 5ωρης διαδρομής που θα κάναμε, λίγο πιο κάτω από το διάσελο της Τσόκας. Το πρώτο τμήμα μας έβγαλε μετά από αρκετή ανηφόρα στη θέση «στου παπά το σπίτι» όπου υπήρχαν παλιά αλώνια και από εκεί και πέρα κινηθήκαμε ομαλά στην κορυφογραμμή βαδίζοντας μέσα σε υπέροχο δάσος με διάφορα ανοίγματα – λάκκες κατά διαστήματα. Πλησιάζοντας προς τον Κούτπα περάσαμε κάτω από την κορυφή Παλούκι, έπειτα βγήκαμε στο διάσελο απ’ όπου περνούσε το παλιό μονοπάτι Αλέστια – Σταυροχώρι και τέλος κινηθήκαμε κατηφορικά ώσπου να επιστρέψουμε στο χωριό, πλούσιοι σε όμορφες εικόνες. Ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο Αλεστίων για την άψογη φιλοξενία και ευχόμαστε να συνεχίσουν πάντα να προσφέρουν στον τόπο τους με την ίδια αγάπη.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleriaf4c7e85a06

Την περασμένη Κυριακή, τελευταία του Μαΐου, πραγματοποιήσαμε την πολύ όμορφη ανάβαση στον Αρδίνη της ορεινής Ναυπακτίας.
25 άτομα απολαύσαμε την διαδρομή και την θέα από την κορυφή του βουνού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε φαγοπότι στο περίφημο Χάνι του Λιόλιου.

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleria8d7e7671c6

ardinis03

Μια 7μελής ομάδα φίλων του συλλόγου μας πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Μαΐου ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του Παναιτωλικού, τον Κατελάνο. Η πορεία έγινε μετά το Άνω Λαμπίρι, τραβερσάροντας την Κρημνίτσα στο Βούρλο με κατάληξη στα 1.924 μέτρα του Κατελάνου μετά από 2,5 ώρες. Ακολούθησε δίωρη κατάβαση και "αποθεραπεία" στη Νερομάνα.

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleriae8a92db547

Στις 9 Μαΐου, Κυριακή του Θωμά, πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας οργανωμένη ανάβαση για αυτό το δύσκολο για όλους έτος. Αρκετοί φίλοι ήρθαν και περπατήσαμε στο Παναιτωλικό, ενώ 4 άτομα έφτασαν μέχρι την κορυφή του Κατελάνου.

 

View the embedded image gallery online at:
https://eosagriniou.gr/anabaseis/2021#sigProGalleria26fc94c851

Go to top