Ήταν η τελευταία διήμερη εξόρμηση του Συλλόγου για το 2012, οπότε και  παρά τις προβλέψεις για ένα πολύ βροχερό Σαββατοκύριακο, εμείς το τολμήσαμε  και βγήκαμε πολλαπλά κερδισμένοι.
8-9 Δεκεμβρίου βρεθήκαμε στο βουνό των Κενταύρων  με 42 άτομα -  στην πλειοψηφία τους νέα μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
Το Σάββατο, με οδηγό μας την Αναστασία,  μέλος του Πάνα  Βόλου που ανέλαβε την φιλοξενία μας, ανεβήκαμε από τον Βόλο στην Μακρυνίτσα – μια όμορφη απογευματινή βόλτα μέσα από καλοδιατηρημένο , αν και χωρίς σήμανση , μονοπάτι , που μετά την Κουκουράβα,  γίνεται ανηφορικό καλντερίμι που διασχίζει τα φημισμένης αρχιτεκτονικής  πηλιορείτικα σπίτια και αρχοντικά, πολλά από τα οποία  είναι πλέον τουριστικά καταλύματα.  
Τσίπουρο και φαγητό  στην Μακρινίτσα και μετά  αναχώρηση με το πούλμαν για το καταφύγιο του Πάνα , στα Χάνια.
Ένα καταφύγιο από τα καλύτερα που έχομε επισκεφθεί. Λειτουργικό, πεντακάθαρο και πολύ ζεστό και φιλόξενο – η Ανθή, η Αναστασία και ο Ίωνας φρόντισαν να μη μας λείψει τίποτα – ένα καταφύγιο που λειτουργεί από το 1964 και ακόμα φαίνεται καινούργιο. 

(Φωτογραφίες πρώτης ημέρας: Πάνος Καλτσάς)

Δεύτερη ημέρα
Μετά το βραδινό  άρχισε να βρέχει , αλλά την Κυριακή  ξημέρωσε μια μέρα με κατακάθαρο ουρανό, χωρίς πάρα πολύ κρύο  και η ομάδα μας  ξεκίνησε κεφάτη την κατάβαση προς Άγιο Λαυρέντιο  με οδηγό τον Ίωνα, που αφού μας οδήγησε πρώτα στην κορφή πάνω από το χιονοδρομικό, μας έβαλε στα πυκνά δάση  οξιάς του Πηλίου  αφήνοντάς μας να νιώσουμε την παράξενη γοητεία  του  χειμωνιάτικου τοπίου, με τα γυμνά δένδρα και το στρώμα των φύλλων- χαλί στα πόδια μας – να περιμένουν καρτερικά το πρώτο χιόνι, που απ’ ότι φαίνονταν δεν θα αργούσε να πέσει.
Ανεβοκατεβήκαμε  για κάμποση ώρα πριν βρεθούμε στο μνημείο των άτυχων αεροπόρων  και αγναντέψουμε τον Άγιο Λαυρέντιο  στον οποίο κατεβήκαμε τελικά, κάνοντας συνολικά περίπου πέντε  ώρες .
Θαυμάσια διαδρομή, καιρός ιδανικός για περπάτημα, θέα προς τον Παγασητικό, καλή παρέα ….  αποζημιωθήκαμε με το παραπάνω πιστεύω.

Αγγελος Χριστοδουλάκης, μέλος ΕΟΣ Αγρινίου

Φωτογραφίες δεύτερης ημέρας: Πάνος Καλτσάς.