Με απροσδόκητη λιακάδα και θαυμάσιο για την εποχή καιρό πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 ανάβαση από το χωριό Σεργούλα Φωκίδας στην κορυφή Τρίκορφα.

Οι 25 ορειβάτες μας μαζί με άλλους τόσους από το Ορειβατικό τμήμα του ΟΤΕ Αθήνας που είχαν σαν οδηγό τους τον αντιπρόεδρο τους ΕΟΣ Ναυπάκτου Βασίλη Παϊσιο, με τους οποίους βρεθήκαμε τυχαία την ίδια ώρα στην αφετηρία στην Σεργούλα, έκαναν μία καλή προθέρμανση στο καλοδιατηρημένο και πετρόχτιστο σε πολλά σημεία μονοπάτι μέχρι το Παληοχώρι (εγκαταλελειμένο πλέον χωριό με ερειπωμένα σπίτα που επικοινωνούσε με την Σεργούλα με αυτή την μουλαρόστρατα).

Μετά από σχεδόν 4 ώρες κοινής πορείας με τους φίλους από την Αθήνα και βγαίνοντας στο τέλος του καλοσηματοδοτημένου μονοπατιού όπου συναντάμε δασικό χωματόδρομο, μία μικρή ομάδα ορειβατών μας γυρίζοντας και ακολουθώντας για λίγο προς τα αριστερά το χωματόδρομο και στη συνέχεια παίρνοντας την πλαγιά προς την κορυφή Τρίκορφα (μάλλον η ονομασία θα αφορά τις πράγματι τρεις ισοϋψείς κορυφές σε πολύ μικρή απόσταση η κάθε μία από τις άλλες) έφτασε σε 5 σχεδόν συνολικά ώρες στον κορυφή αυτή, ενώ οι περισσότεροι ορειβάτες μας δεν διέθεσαν χρόνο για το χωματόδρομο και επέστρεψαν πάλι στην Σεργούλα.

Η Κορυφή Τρίκορφα αποζημίωσε απόλυτα όσους ανέβηκαν μέχρι εκεί. Η θέα προ τα χιονισμένα βουνά της βόρειας Πελοποννήσου και της κεντρικής Ελλάδας και της Δυτικής Ρούμελης με ένα πεντακάθαρο ορίζοντα ήταν καταπληκτική.

Η διαδρομή ανάβαση – κατάβαση με κανονικές καιρικές συνθήκες είναι 78 ώρες τουλάχιστον.

Βασίλης Ντελής

τ. Πρόεδρος ΕΟΣ Αγρινίου

 Φωτογραφίες: Λεωνίδας Φραγκούλης