Το 2013 έκλεισε με μία πολύ όμορφη και χριστουγεννιάτικη χιονισμένη διαδρομή.

Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε η τελευταία ανάβαση του συλλόγου για το 2013. Προορισμός ήταν η χιονισμένη Ζήρεια (2.374 μ.).

24 άτομα έλαβαν μέρος στην εκδρομή αυτή, από τους οποίους 14 διέμειναν στο καταφύγιο της Ζήρειας και οι υπόλοιποι σε ξενώνες του γραφικού χωριού Τρίκαλα Κορινθίας.  

Οι 14 του καταφυγίου την πρώτη ημέρα ανέβηκαν στην κορυφή και απήλαυσαν την πεντάωρη διαδρομή πάνω στο χιόνι, με σύμμαχο τον καλό καιρό και με σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι, χωρίς να χρειαστούν ούτε για μια στιγμή να χρησιμοποιήσουν φακούς,

Οι υπόλοιποι που διέμειναν σε ξενώνες έκαναν μία πανέμορφη  διαδρομή από τα Τρίκαλα μέχρι το Οροπέδιο, μέσα από τα έλατα και το χιόνι.

Την Κυριακή όσοι διέμειναν στο καταφύγιο κατέβηκαν μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο όπου και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους και έκαναν πορεία μέχρι την σπηλιά του Ερμή. Από εκεί 4 άτομα συνέχισαν κυκλική διαδρομή ενώ οι υπόλοιποι κατέβηκαν μέσω του Οροπεδίου και της χαράδρας της Φλαμπουρίτσας στα Τρίκαλα, όπου τους περίμενε το λεωφορείο για την αναχώρηση για Αγρίνιο.

Φωτογραφίες: Πάνος Καλτσάς

Φωτογραφίες: Νεκταρία Κάβουρα