Γράφει ο Πάνος Καλτσάς, μέλος ΕΟΣ Αγρινίου
Eκδρομή στα Αγραφα το σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 διοργάνωσε O σύλλογος.
Μέσα από μια πολύ όμορφη διαδρομή από τις Πηγές Αρτας, και με αρκετά χιλιόμετρα χωματόδρομο φτάσαμε στο χωριό Λεοντίτο (1241 μ.)μετά από 4 ώρες περίπου.
Διανυκτερεύσαμε σε ένα πετρόχτιστο και αναπαλαιωμένο ξενώνα, αφού πρώτα περιηγηθήκαμε στο μικρό χωριό με τους λιγοστούς κατοίκους και τον Παπα Χρήστο, ο οποίος εκτός από ιερέας του χωριού διαθέτει και το πολυκατάστημα του χωριού (μπακάλικο, καφενείο, ταβέρνα). με κυριότερο πελάτη τον ίδιο που καταναλώνει αρκετό τσίπουρο ημερησίως. Εκεί ήπιαμε τσιπουράκι ευλογημένο και διαβασμένο από τον Παπα Χρήστο, ακούσαμε ιστορίες και όσοι το ξενύχτησαν τραγούδησαν ριζίτικα μαζί με τον Παπά.
Το πρωί της Κυριακής ξεκινήσαμε με τα αυτοκίντητα και αφού διανύσαμε 3 χιλιόμετρα χωματόδρομου  (που μας φάνηκαν τουλάχιστον 6) μέσα σε περιοχή με έλατα, φτάσαμε σε ένα διάσελο όπου αφήσαμε τα αυτοκίντητα και ξεκινήσαμε την πορεία.
Το βουνό από κει και πέρα χωρίς βλάστηση και αρκετές πέτρες, όπως είναι τα Αγραφα παντού, με ανηφορική πορεία συνεχώς φτάσαμε στην κορυφή Σαλαγιάννη (2014 μ.) σε λίγο περισσότερο από 1,5 ώρα μόνο! 
Η θέα από την κορυφή φανταστική, απεικονίζεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Αφού ξεκουραστήκαμε οι περισσότεροι έβαλαν στόχο να συνεχίσουν μέχρι την κορυφή Ντελιδήμι, αλλά στην επόμενη κορυφή επαναπροσδιόρισαν τον στόχο τους, λόγω της μεγάλης δυσκολίας.
Ετσι μόνο τρία άτομα συνέχισαν για Ντελιδήμι, αφού το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο, πορεία με αναρρίχηση και επικίνδυνα περάσματα. Οι υπόλοιποι επέλεξαν να μην επιστρέψουν πίσω από την διαδρομή που ανέβηκαν και κατέβηκαν από την κορυφή μέσω σάρας, η οποία δυσκόλεψε αρκετούς.
Μια εκδρομή του συλλόγου τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Φωτογραφίες: Πάνος Καλτσάς