Για μας η αιμοδοσία είναι μία πράξη η οποία δεν στέκεται σε φυλετικά κριτήρια και κοινωνικούς αποκλεισμούς, για μας οι άνθρωποι δεν είναι νόμιμοι και λαθραίοι έχουν όλοι δικαίωμα στην υγεία και στην περίθαλψη.

 

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη αιμοληψία στα γραφεία του συλλόγου το Σάββατο 8 Ιουνίου.

\"αιμοδοσία\"Υπενθυμίζουμε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έλαβε την απόφαση να δημιουργήσει Τράπεζα αίματος για τα μέλη του συλλόγου, τις οικογένειές τους αλλά και για όποιον συμπολίτη μας βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να έχει ανάγκη αίματος.

Εγινε προεγγραφή 35 ατόμων από τα οποία τα 15 έδωσαν αίμα (στα υπόλοιπα δυστυχώς δεν επετράπει για διαφόρους λόγους από τους ιατρούς του Νοσοκομείου να παραχωρήσουν το αίμα τους).

Η εκδήλωση αυτή έγινε σε συνεργασία με τον σύλλογο Αιμοδοτών Αιτωλοακαρνανίας και δωρητών σώματος και το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Γκούρλιας δήσωσε στον ραδιοσταθμό Anemos 9.37 fm τα εξής την ώρα της αιμοληψίας:

 \"Η αιμοδοσία για εμάς είναι πράξη ευθύνης, είναι μία προσφορά στον συνάνθρωπο μας κάποια στιγμή της ζωής του η οποία μπορεί να είναι και η δυσκολότερη.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος λόγω της ενασχόλησης του με το βουνό και με την αναρρίχηση, οι οποίες πάντοτε περικλείουν τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού, αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία Τράπεζας αίματος η οποία θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου και στις οικογένειες τους αλλά φυσικά δεν θα αρνηθεί σε κανένα συνάνθρωπό μας, όπου υπάρχει ανάγκη να προσφέρει αίμα. Έχουν συμβεί στην περιοχή μας ατυχήματα παλιότερα με πολλούς τραυματίες που χρειάστηκε να δώθει αίμα, εκεί δεν θα το αρνηθούμε.


Για μας η αιμοδοσία είναι μία πράξη η οποία δεν στέκεται σε φυλετικά κριτήρια και κοινωνικούς αποκλεισμούς, για μας οι άνθρωποι δεν είναι νόμιμοι και λαθραίοι έχουν όλοι δικαίωμα στην υγεία και στην περίθαλψη.


Στην σημερινή μας προσπάθεια αρωγός είναι και ο Σύλλογος δρομέων υγείας, ένας Σύλλογος με κοινές εκδηλώσεις με τον ορειβατικό σύλλογο, έχουμε κάνει αρκετές συνδιοργανώσεις, τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου δρομέων υγείας είναι και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου.


Σήμερα η συμμετοχή είναι αρκετά καλή, για πρώτη φορά έχουν προεγγραφεί γύρω στα τριάντα πέντε άτομα, θα δούμε τώρα οι γιατροί σε πόσους θα επιτρέψουν να δώσουν αίμα και φιλοδοξούμε αυτό να μην γίνει αποσπασματικά μόνο εφέτος, αλλά και άλλες χρονιές να συνεχιστεί έτσι ώστε να γίνει πλέον θεσμός και κάθε χρόνο να συνεισφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια\".

Φωτογραφίες από την αιμοληψία: Κώστας Μαμασούλας