Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 11-13 Ιουνίου, ο ΕΟΣ Αγρινίου οργανώνει εκδρομή στο Ανατολικό Ζαγόρι και την Σαμαρίνα, όπου θα πραγματοποιήσουμε την περίφημη διάσχιση Σαμαρίνα - Δίστρατο - Βοβούσα, μια από τις ομορφότερες διαδρομές στην Ελλάδα.

Η αναχώρησή μας θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου με λεωφορείο από τα τρένα, και αφού περάσουμε από τα Γρεβενά, θα επισκεφτούμε το γεφύρι της Πορτίτσας και θα συνεχίσουμε για Σαμαρίνα και τέλος για Δίστρατο όπου θα γίνει η διαμονή μας. Το Δίστρατο βρίσκεται στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων στις πλαγιές του Σμόλικα, σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων. Την Κυριακή το πρωί η Α' ομάδα θα μεταβεί με το λεωφορείο στη Σαμαρίνα (το θεωρούμενο ψηλότερο χωριό της χώρας) απ΄όπου θα ξεκινήσει το 1ο μέρος της διάσχισης, κάνοντας τη διαδρομή Σαμαρίνα - Δίστρατο. Η Β' ομάδα θα επισκεφτεί το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και τη γύρω περιοχή. Την Δευτέρα η Α' ομάδα θα κάνει το 2ο μέρος της διάσχισης, Δίστρατο - Βοβούσα ενώ η Β' ομάδα θα μεταβεί με το λεωφορείο στη Βοβούσα επίσης, όπου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στη Βάλια Κάλντα. Αφού συγκεντρωθούμε όλοι στη Βοβούσα, θα επιστρέψουμε το βράδυ της Δευτέρας στο Αγρίνιο.

Η διάσχιση που θα πραγματοποιήσουμε έχει συνολικό μήκος περίπου 30 χλμ, είναι μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 και χαρακτηρίζεται από απίστευτη ομορφιά, σε δασωμένο κυρίως πεδίο στην καρδιά της Πίνδου.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας και στα τηλέφωνα 6947220731 και 6972319559.

distrato samarina19b