Το Σαββατοκύριακο 15-16 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΣ Αγρινίου οργανώνει εξόρμηση στο Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας, με ανάβαση στη Χελιδόνα (1.975 μ).

Η αναχώρηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου από τα τρένα, με κατεύθυνση τον Προυσό όπου θα γίνει στάση για μικρή πεζοπορία στη Μαύρη Σπηλιά, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν και τη Via Ferrata της περιοχής. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό του Προυσού και τη μονή, και μετά το μεσημέρι θα φτάσουμε στο Μικρό Χωριό όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια.

Την Κυριακή θα γίνουν δύο διαδρομές - δρστηριότητες. Η πρώτη ομάδα (ορειβατική) θα ανέβει στην κορυφή της Χελιδόνας, από την κλασική διαδρομή που ξεκινάει από το Μικρό Χωριό. Η δεύτερη ομάδα θα επισκεφθεί τη μικρή λίμνη και το λαογραφικό μουσείο του χωριού, και στη συνέχεια θα πεζοπορήσει σε υπέροχο μονοπάτι προς τον Γάβρο και το Μεγάλο Χωριό. Εκεί, θα υπάρχει χρόνος για περιήγηση και επίσκεψη στο τοπικό λαογραφικό μουσείο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Αγρίνιο, αφού επιστρέψει και η πρώτη ομάδα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6947220731 (Νταούλης Βασίλης) και στα γραφεία του συλλόγου.

xelidona