Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάρτη ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου διοργανώνει εξόρμηση στο όρος Σινιάτσικο ή Ασκιο (2.111μ).

Το Σινιάτσικο ή ο Σινιάτσικος όπως αποκαλείται από τους κατοίκους των γύρω περιοχών, είναι μικρός σε έκταση ορεινός όγκος, που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκεται σε απόσταση 25-30 χιλ. από την Πτολεμαίδα και 2-3 χιλιόμετρα από τον παραδοσιακό οικισμό της Βλάστης, η οποία με υψόμετρο 1.180 μ. βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

Η διαμονή θα γίνει στο οργανωμένο καταφύγιο του Ορειβατικού συλλόγου Πτολεμαιδας ή σε ξενώνες στην Βλάστη.

Θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες:

Η πρώτη από το καταφύγιο προς της κορυφή διάρκειας 5 ωρών, η οποία αναλόγως των καιρικών συνθηκών μπορεί να παρουσιάσει δυσκολίες και να απαιτήσει τη χρήση χειμερινού εξοπλισμού.

Η δεύτερη θα έχει αφετηρία το χωρίο Βλάστη , θα είναι μια σχετικά εύκολή διαδρομή στο δάσος πάνω από το χωρίο.

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο το πρωί.

Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες στον Ορειβατικό Σύλλογο Πραϊδου 20. Τηλ. 2641045512 (ώρες 20.30-22.00 καθημερινές μόνο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Η θέα από την κορυφή του Σινιάτσικου είναι απεριόριστη, μοναδική, θα λέγαμε, για το χώρο της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς δεν υπάρχουν άλλα ψηλά βουνά γύρω του. Φαίνεται κυριολεκτικά όλη η Δυτική Μακεδονία. Οι πόλεις της Καστοριάς, της Πτολεμαίδας, και των Γρεβενών φαίνονται καθαρά. Στα ανατολικά μπορεί κανείς να δεί το Καϊμακτσαλάν, το Βέρμιο, τα Πιέρια, τον Όλυμπο, και τις λίμνες Βεγορίτιδα, Αμυνταίου, καθώς και την τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα. Δυτικά φαίνεται όλη η Πίνδος, από το Γράμμο μέχρι τα Θεσσαλικά ’γραφα. Σε μέρες με ατμοσφαιρική διαύγεια φαίνονται μέχρι και οι κορυφές των βουνών της Ρούμελης