Γράφει ο Πάνος Καλτσάς, μέλος Δ.Σ. ΕΟΣ Αγρινίου
 
Ο Ορειβατικός σύλλογος πραγματοποίησε εκδρομή - διάσχιση στην Μοράβα Τρικάλων (1.845 μ.) το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου.
DSCN3383Το Σάββατο αφού φτάσαμε και τακτοποιηθήκαμε σε ένα πολύ όμορφο ξενώνα στο πανέμορφο χωριό Καστανιά αρκετοί από τους 34 εκδρομείς φίλους του συλλόγου έκαναν ένα δίωρο περίπατο στην περιοχή, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το υπόροχο τοπίο με τις πολλές καστανιές, να φάνε βατόμουρα και να επισκευθούν τους καταρράκτες της περιοχής.
Την Κυριακή το πρωί από την περιοχή του ξενώνα άρχισε η ανάβαση προς την κορυφή. Σε λιγότερ από τρεις ώρες καλύψαμε τα 1.000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς ανεβάινοντας μέσα από φανταστικό δάσος με οξυές, αλλά και έλατα και πλατάνια και φθάνοντας στην κορυφή.
Εκεί ξεκουραστήκαμε, φάγαμε το κάτιτί μας και βέβαια μετά την αναμνηστική φωτογραφία αφήσαμε την κορυφή και συνεχίσαμε την πορεία  με τελικό προορισμό το χωριό Στεφάνι, όπου φτάσαμε μετά από 1 ώρα και κάτι πορείας.
Και αυτό το κομμάτι της διαδρομής μας αποζημίωσε αφού το τοπίο ήταν και εδώ εξαιρετικά όμορφο. 
Το μονοπάτι είναι από την αρχή μέχρι το τέλος της πορείας εξαιρετικό, χωμάτινο, και με σήμανση.
Ενα από τα πιο όμορφα δάση θεωρώ πως είναι αυτό της Μοράβας και προσωπικά το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όδους είναι λάτρεις της φύσης και αγαπούν το περπάτημα. 
  
φωτογραφίες: Πάνος Καλτσάς