Γράφει ο Καραμήτσος Δημήτρης

Olympos-eos agriniouΣτις 2 του Σεπτεμβρη ξεκινήσαμε 18 ορειβάτες του συλλόγου μας για ένα τριήμερο στον Όλυμπο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τη διαδρομή από καταφύγιο κρεββάτια-κόψη Μπαρμπαλά-οροπέδιο μουσών και ανάβαση στον Μύτικα στα 2.918 μ. Φτάσαμε στο καταφύγιο κρεββάτια με πέντε Ι.Χ. από χωματόδρομο 8,5 χιλ. μετά το χωριό Βροντού, όπου και διανυκτερεύσαμε.

Ξυπνήσαμε νωρίς και στις 7 η ομάδα ήταν στο μονοπάτι. το οποίο ξεκινάει από το καταφύγιο 1000 μ. υψόμετρο και ανηφορίζει πάνω σε ράχη δασωμένη με πεύκα. Αρκετά ανηφορική πορεία για δυο ώρες έως το πρώτο τριγωνομετρικό στα 1842 μ.

Από εδώ το μονοπάτι συνεχίζει προς τα δεξιά και αφού περάσουμε τη παπά-ράχη, κατεβαίνει σε δασωμένο και ανεβαίνει τραβερσάροντας σε αλπικό πετρώδες πεδίο. Συνεχίζει σε βραχώδες πεδίο, περνάμε με προσοχή το  εκτεθειμένο πέρασμα και φτάνουμε στο οροπέδιο μετά από 8 ωρών πορεία. Αξιοσημείτη είναι η καλή σήμανση του μονοπατιού.

Τακτοποιηθήκαμε στο καταφύγιο Γιόσου όπου μας περίμεναν 8 ορειβάτες του συλλόγου. Ξεκουραστήκαμε αρκετά και 13 ορειβάτες συνεχίσαμε για την κορυφή Μύτικα. Στη κορυφή καθίσαμε αρκετή ώρα θαυμάζοντας το τοπίο. Η κατάβαση όπως και η ανάβαση έγινε με υποδειγματικό τρόπο και με απόλυτη πειθαρχεία. Την Κυριακή η κατάβαση έγινε από Πετρόστρουγκα στη Γκορτζιά.

Στο μονοπάτι χειροκροτήσαμε και ενθαρρύναμε τους αθλητές που έκαναν τον μαραθώνιο Ολύμπου. Χαρήκαμε ιδιαίτερα για τους αθλητές του συλλόγου μας που απέσπασαν τα περισσότερα χειροκροτήματα . Στη Γκορτσιά φτάσαμε το μεσημέρι . Η διαδρομή της κόψης Μπαρμπαλά έχει εναλλαγές φυσικού τοπίου και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.

Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και την συνεργασία τους και να επισημάνω πάνω απ όλα την προθυμία τους να βοηθήσουν τους συντρόφους τους. Όλοι συνετέλεσαν για ένα όμορφο τριήμερο.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Φλώρος, Δημήτρης Καραμήτσος