Το μέλος του ΕΟΣ Αγρινίου Νίκος Ροδίτης με τον φίλο του Ηρακλή Μωϋσίδη σήμερα τα ξημερώματα 5 Αυγούστου 2016 ανέβηκαν στην κορυφή του όρους Matterhorn (4.478 μ,).

Επιχείρησαν να ανεβούν από την βόρεια πλευρά τη βουνού, αλλά λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών και του πρόσφατου στιβαγμένου χιονιού αναγκάστηκαν να ανεβούν στην κόψη και να ακολουθήσουν την κλασσική πορεία προς την κορυφή.
Σήμερα ξημερώματα έφθασαν στην κορυφή και εν συνεχεία επέστρεψαν στην βάση του βουνού, όπου λόγω έλλειψης τελεφερίκ επέστρεφαν με τα πόδια στο
Ζερμάτ(Zermatt), που είναι δήμος, και βρίσκεται στο άνω άκρο της κοιλάδας Μάττερταλ, σε υψόμετρο 1.620.

Το όρος Matterhorn είναι μια από τις πιο απόκρυμνες αλλά και χαρακτηριστικές κορυφές των Άλπεων. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας, σχηματίζοντας μια εντυπωσιακή φυσική πυραμίδα σε ύψος 4.478 μέτρων.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη κλίση και από τις τέσσερις πλευρές του. Το Matterhorn προκαλεί δέος σε όλους τους ορειβάτες, ακόμη και τους πιο έμπειρους και δεν είναι τυχαίο ότι είναι μια από τις τελευταίες κορυφές που κατακτήθηκαν από τον άνθρωπο.

Για πρώτη φορά η κορυφή του πατήθηκε τον Ιούλιο του 1865 από επτά ορειβάτες που ανέβηκαν από την ελβετική πλευρά. Ωστόσο, δύο από αυτούς δεν μπόρεσαν να διασκεδάσουν την επιτυχία τους καθώς βρήκαν τραγικό τέλος, πέφτoντας από τα βράχια κατά την καθοδό τους.