άρθρο: ΝΙκολίτσα  Καραγιώργου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,μια ομάδα 39 παιδιών επιλέξαμε να περάσουμε πέντε γεμάτες και ξεχωριστές μέρες στο Ορειβατικό Καταφύγιο στο Περιστέρι,στο Παναιτωλικό Όρος,στα πλαίσια της καλοκαιρινής κατασκήνωσης του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου.

Ασχοληθήκαμε με πολυποίκιλες δραστηριότητες μέσω των οποίων είχαμε την δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά με το φυσικό μας περιβάλλον και τα στοιχεία που το απαρτίζουν αλλά και να κατανοήσουμε την σημασία της ομαδικής δουλειάς και της συνεργασίας.
Το ημερήσιο πρόγραμμα αποτελούταν από διάφορες δραστηριότητες. Μάθαμε πως γίνεται η σήμανση ορειβατικών μονοπατιών,η κατασκευή των “κούκων” αλλά και πως παρέχουμε πρώτες βοήθειες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο βουνό με τα μέσα που έχουμε.
Επίσης,παίζαμε σε καθημερινή βάση παιχνίδια μέσα και γύρω από το καταφύγιο που τόνωσαν το ομαδικό μας πνεύμα και μας “έδεσαν” σαν ομάδα. Βέβαια,καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι την κορυφή του Παναιτωλικού Όρους,τον Κατελάνο,στα 1924 μέτρα,πράγμα για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι.
Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης συμπλήρωσε η υπαίθρια διανυκτέρευση σε σκηνές εκτός καταφυγίου αλλά και η πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη φυσικών και αστρονόμων στο καταφύγιο με σκοπό την ενημέρωσή μας πάνω στους αστερισμούς και γενικότερα το σύμπαν. Η επίσκεψη των μελών της αστρονομικής εταιρείας ολοκληρώθηκε με την παρατήρηση των πλανητών και των αστερισμών μέσω τηλεσκοπίων.
Τέλος,είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά να θεσπίζονται τέτοιες προσπάθειες που τα φέρνουν πιο κοντά στην φύση και βέβαια η λειτουργία της καλοκαιρινής αυτής κατασκήνωσης είναι εξίσου σημαντικό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με το ίδιο μεράκι και την αγάπη των υπευθύνων.