Η ανάβαση στην Μεγάλη Χούνη ή Βουνό της Χωμήριανης Βαρδουσίων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία από το Σύλλογό μας. Συνολικά 15 άτομα ανέβηκαν στο καταφύγιο της ΕΟΟΑ στη θέση Πιτιμάλικο την 1/4/2017 όπου και διανυκτέρευσαν.

Την πολύ όμορφη βραδιά με τον πανέμορφο ουρανό διαδέχτηκε ένα παγωμένο και λαμπερό πρωινό. Η ομάδα με 13 άτομα ξεκίνησε από το καταφύγιο το πρωί της 2/4/17  και με παγωμένο χιόνι κατηφόρισε προς το διάσελο του Σταυρού όπου είχε σχηματιστεί η πανέμορφη αλπική λίμνη με παγωμένη επιφάνεια. Η ανάβαση από εκεί σε στεγνό πεδίο μέχρι την πρώτη κορυφή και η συνέχεια στην παγωμένη τραβέρσα μέχρι την ψηλότερη κορυφή της Μεγάλης Χούνης στα 2293μ. ολοκληρώθηκε σε δύο ώρες συνολικά.

Η θέα καταπληκτική προς όλο το συγκρότημα των Βαρδουσίων και τα γύρω βουνά μας αποζημίωσε όλους.

Η κατάβαση με μια στάση στην παγωμένη λίμνη ολοκληρώθηκε επιστρέφοντας στο Προφήτη Ηλία Μουσουνίτσας σε 4 ½ ώρες από το καταφύγιο. Τα δύο άτομα της ομάδας που δεν ήρθαν στην κορυφή, ανέβηκαν στα Μετερίζια και κατέβηκαν μέχρι την λίμνη όπου και συναντηθήκαμε για να ολοκληρώσουμε μαζί την κατάβαση. Τέλεια εκδρομή σε πανέμορφο βουνό με πολύ καθαρή ατμόσφαιρα και εξαιρετικές συνθήκες ανάβασης.  

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σμυρλής