Γράφει η Πηγή Κρικοχωρίτη

Στις 19 Απρίλη του 2015 ο Ε.Ο.Σ. Αγρινίου πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εξόρμηση στον Κατελάνο από την διαδρομή Μαχά.

Η καταπράσινη φύση που τώρα ξεκίνησε να ξυπνά από τον χειμερινό της λήθαργο μας καλωσόρισε με τιτιβίσματα πουλιών, καταπράσινα έλατα και γάργαρο νερό από τα χιόνια που άρχισαν ήδη να λιώνουν αφήνοντας πίσω το κρύο καιρό και καλωσορίζοντας την έξοχη άνοιξη.

Μια αρχική στάση στις 3 βρύσες για το απαραίτητο γλυκάκι και μετά μια ωραία ανάβαση , ακολουθώντας την τυπική διαδρομή Μαχά μέσα από τοπία που θύμιζαν αρκετά αλπικά λιβάδια. Ο καιρός έξοχος σύντροφος και στην κορυφή συναντηθήκαμε με μέλη του Ε.Ο.Σ. Αρτας που και αυτοί έκαναν την ίδια με εμάς διαδρομή.

Αναμνηστικές φωτογραφίες, η απαγγελία του αφιερωμένου ποιήματος στον αξιομνημόνευτο Μαχά, η ανταλλαγή εντυπώσεων συνέθεσαν το σκηνικό της ολιγόωρης παραμονής μας στην κορυφή.

Και έπειτα η κάθοδος, παράλληλα των συνεχόμενων καταρρακτών, υπό την σκιά ενός σύννεφου που έφερε μια απαλή ψιχάλα. Όλοι μείνανε ενθουσιασμένοι και αυτή την φορά με την ανάβαση αυτή. Πάντα ψηλά, λοιπόν!

Φωτογραφίες Πηγή Κρικοχωρίτη:

Φωτογραφίες Δημήτρης Σμυρλής: