Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομπωτής σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου, διοργάνωσαν  κοινή δράση στο πλαίσιο της ανάδειξης του μοναδικού στην περιοχή μας δάσους μαύρης ελάτης (Κεφαληνίας), στο βόρειο τμήμα του όρους Μπούμιστος στα Ακαρνανικά όρη με μεγάλη επιτυχία.Η δράση περιλάμβανε δύο διαδρομές και συμμετείχαν συνολικά περίπου 100 άτομα: μία περιπατητική  που πήραν μέρος 53 άτομα και μία ορειβατικήωμε 47 συμμετοχές.

 Η πορεία ήταν  14 χιλιόμετρα συνολικά και ξεκίνησε απ’ την Κομπωτή. Ακολούθησε χωμάτινη διαδρομή στα ριζά του όρους Μπούμιστος, περνώντας από την κάτω πλευρά του δάσους, μέχρι την θέση Ασάνη όπου φαίνεται ο Μύτικας και ο Κάλαμος .Η επιστροφή έγινε από πιο χαμηλή διαδρομή η οποία περιλάμβανε επίσκεψη στο «Κτήμα Καπότη» όπου έγινε ξενάγηση και δοκιμή κρασιού ανωτέρας ποιότητας που παράγεται και εμφιαλώνεται από αμπελώνες που καλλιεργούνται στο σημείο. Στην συνέχεια ακολούθησαν την διαδρομή που περνάει μέσα απ’ την παλιά Κομπωτή η οποία εγκαταλείφθηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αφού την είχαν κάψει οι Γερμανοί και στην οποία σώζονται οι δύο εκκλησίες του χωριού, η Αγία Παρασκευή και ο Προφήτης Ηλίας. Τέλος η πορεία  επέστρεψε στην Κομπωτή όπου ο πολιτιστικός σύλλογος Κομπωτής διοργάνωσε για όλους τους συμμετέχοντες φαγοπότι με τοπικά φαγητά και ποτά στο δημοτικό σχολείο.

 Η ορειβατική διαδρομή  ξεκίνησε επίσης απ’ την Κομπωτή  ακολούθησε ορειβατική πορεία μέχρι την κορυφή του βουνού Μπούμστος. Η συνολική απόσταση της ορειβατικής διαδρομής ήταν 17 χλμ. περίπου.

Στη συνέχεια με χορηγία του Συλλόγου της Κομπωτής ακολούθησε γλέντι όπου συμμετείχαν όλοι ευχαριστημένοι .

Συγχαρητήρια σε όλους που έλαβαν μέρος αλλά και στους κατοίκους της Κομποτής που αγκάλιασαν την δραστηριότητα και πρόσφεραν πολλά.