Άλλη μια ορειβατική δραστηριότητα αγκαλιάστηκε από μέλη και φίλους του συλλόγου το Σαββατοκύριακο 16-17 Μάρτη. Προορισμός η χιονισμένη κορυφή του Κρυάκουρα από το όμορφο χωριό της Νεράιδας. Σάββατο απόγευμα 9 άτομα φτάσαμε στο χωριό της Μεσοχώρας όπου και το φράγμα του Αχελώου και διανυκτερεύσαμε. Η κ. Στέλλα και ο κ. Μιχάλης μας φιλοξένησαν στον ξενώνα τους ο οποίος μας ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω με την διακόσμησή του. Στην συνέχεια αφού επισκεφτήκαμε τα δυο μοναδικά μαγαζιά του χωριού για τσίπουρο και φαγητό ξεκουραστήκαμε.

Την Κυριακή μόλις είχε χαράξει ξυπνήσαμε, ετοιμαστήκαμε και αναχωρήσαμε για την Νεράιδα. 7:15 αρχίσαμε να περπατάμε, αρχικά μέσα στο ελατόδασος και όσο ανεβαίναμε τόσο πιο πολύ πύκνωνε το χιόνι μέχρι που φτάσαμε στην πλαγιά κάτω από τον Κρυάκουρα και βάλαμε κραμπόν και πιολέ. Η ανάβαση δύσκολη αλλά η άφιξη στην κορυφή μας ευχαρίστησε όλους. Κακαρδίτσα και Τζουμέρκα χιονισμένα, Άγραφα χιονισμένα μέχρι και ο δικός μας ο Κατελάνος διακρίνονταν με την άσπρη του κορυφή. Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Συνολική ώρα πορείας περίπου 6,30 με 7 ώρες και καλύψαμε 13,5 χιλιόμετρα.

Απόλυτα ικανοποιημένοι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη συνάντηση στη δική μας όμορφη Τριανταφυλλιά.

View the embedded image gallery online at:
http://eosagriniou.gr/anabaseis/2019#sigProGalleria3ac9e1c5f0

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Μαρτίου η τοπική Κυριακάτικη πεζοπορία στη λίμνη Στράτου.Συμμετείχαν περίπου 30 άτομα, μικροί και μεγάλοι.

Φωτογραφίες: Κώστας Τσόλκας

View the embedded image gallery online at:
http://eosagriniou.gr/anabaseis/2019#sigProGalleria6a7b09fdee

Ανήμερα των Φώτων, πραγματοποιήσαμε την πρώτη ορειβασία της χρονιάς στον Προφήτη Ηλία του Παναιτωλικού, πάνω από τον Άγιο Βλάση. Το χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες μέρες ήταν πάρα πολύ και οι συνθήκες τέλειες για μια όμορφη χειμερινή ανάβαση. Ξεκινήσαμε μέσα από το χωριό με θερμοκρασία -5 βαθμούς και πήραμε το μονοπάτι που οδηγεί ψηλά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στα 1600 μέτρα περίπου. Οι 14 συμμετέχοντες απολαύσαμε μια πάλλευκη διαδρομή, με πολύ καθαρή ατμόσφαιρα και απεριόριστη θέα στα βουνά της δυτικής Ελλάδας, διάρκειας λίγο πάνω από 5 ώρες. Το 2019 ξεκίνησε καλά!

Κείμενο - φωτογραφίες: Χρήστος Μακροζαχόπουλος

View the embedded image gallery online at:
http://eosagriniou.gr/anabaseis/2019#sigProGalleria74f69c7635

Go to top